Οικογένεια

5 κλασικές ταινίες που θα βοηθήσουν το έφηβο παιδί σου να κατανοήσει τη ζωή

Στο σημερινό γρήγορο και γεμάτο υποχρεώσεις κόσμο, το σινεμά και η παρακολούθηση ταινιών έχουν συνδυαστεί μόνο με τη διασκέδαση και την χαλάρωση των θεατών. Κι όμως  δεν είναι μόνο αυτό που μπορούν να προσφέρουν.

Περισσότερα...

Αφήστε τα παιδιά σας να «ταλαιπωρηθούν» γιατί τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή

Η μητέρα μου ξέσπασε σε αναφιλητά, όταν ένα πρωινό, γύρω στα είκοσί μου χρόνια, της ανακοίνωσα την απόφασή μου να φύγω από το σπίτι και να μείνω μόνος.

Ο πατέρας μου με σκυθρωπό ύφος μου έδωσε να καταλάβω πως δε θα με δεχόταν πίσω αν το έκανα. Δεν ενέδωσα στον πλάγιο εκβιασμό, ήμουν αποφασισμένος να πάρω τη ζωή στα χέρια μου.

Περισσότερα...

«Κενά παιδιά»: Το άρθρο του ψυχιάτρου Λουίς Ρόχας Μάρκος που έγινε viral

Υπάρχει μια σιωπηλή τραγωδία που εκτυλίσσεται σήμερα στα σπίτια μας και αφορά στα πιο πολύτιμα «κοσμήματά» μας: τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας βρίσκονται σε μια συναισθηματική κατάσταση καταστροφική!

Τα τελευταία 15 χρόνια, οι ερευνητές μας πρόσφεραν στατιστικές κάθε φορά και πιο ανησυχητικές σχετικά με την οξυμένη και επίμονη αύξησης παιδικής ψυχασθένειας που τώρα έχει φτάσει αναλογίες επιδημίας:

Περισσότερα...

13 υπέ­ρο­χα πράγ­μα­τα που έχει πει ο Ευ­γέ­νιος Τρι­βι­ζάς για τα παι­διά

1. Δεν πρέ­πει να υπο­τι­μά­με τα παι­διά, ού­τε να τους φε­ρό­μα­στε συ­γκα­τα­βα­τι­κά. Κα­τα­λα­βαί­νουν πο­λύ πε­ρισ­σό­τε­ρα απ’ όσα θέ­λου­με να πι­στεύ­ου­με.

2. Τα παι­διά πρέ­πει να μά­θουν να ξε­περ­νά­νε την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, όχι μό­νο να την υπη­ρε­τούν. Προ­σαρ­μό­ζο­ντας το παι­δί στη δι­κή μας πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, δο­λο­φο­νού­με την ικα­νό­τη­τά του να ονει­ρεύ­ε­ται.

Περισσότερα...

  • 1
  • 2