Να σας συστήσουμε τον RobertWadlow, το ύψος του οποίου άγγιζε κάποτε τα 2,72 μέτρα. Οι φωτογραφίες του είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

 Στις 22 Φεβρουαρίου του 1918, γεννήθηκε ένα υγιέστατο αγοράκι ονόματι Robert Wadlow.

Το όνομά του δεν θα το ήξερε μάλλον κανείς σήμερα, αν ο Robert, εξαιτίας μιας υπερδραστήριας υπόφυσης στον εγκέφαλό του, δεν είχε γίνει ο ψηλότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ.

psilos 2

Σε ηλικία 5 ετών, ο Robert φορούσε ρούχα 17χρονου, καθώς το ύψος του άγγιζε το 1,63. Τρία μόλις χρόνια αργότερα, είχε ξεπεράσει σε ύψος τον πατέρα του, φτάνοντας το δυσθεώρητο 1,87 −και ζυγίζοντας 90 κιλά.

 pislos 3

Οι γονείς του προσπάθησαν να κάνουν τη ζωή του Robert όσο πιο φυσιολογική γινόταν, παρά το γεγονός ότι χρειάζονταν προσπάθειες και προσαρμογές για να κάνει τα πράγματα που ήθελε. Όταν, για παράδειγμα, στα 13 του χρόνια έγινε ο ψηλότερος πρόσκοπος του πλανήτη, η στολή του χρειάστηκε να φτιαχτεί κατά παραγγελία και να πληρωθεί ανάλογα −το ίδιο και η σκηνή του, και το sleepingbag του.

 psilos 4

Ο Robert έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους στα 18 του, φτάνοντας το 2,53. Υπέφερε, όμως, από αδυναμία και συχνά παραπονιόταν ότι δεν ένιωθε τα πόδια του. Χρειάστηκε λάμες και μπαστούνι για να περπατά σωστά. Το 1940, μία από τις λάμες προκάλεσε μόλυνση στον αστράγαλό του, η οποία επέφερε τελικά τον θάνατό του, σε ηλικία 22 ετών. Λίγες μέρες πριν πεθάνει, οι γιατροί είχαν μετρήσει το ύψος του στα 2,72 μέτρα.

psilos 5Πρόσφατα, οι φωτογραφίες του RobertWadlow είδαν το φως της δημοσιότητας, και κάνουν τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου.

 

 psilos 6

 

 psilos 7

 

 psilos 8

psilos 9

psilos 10

psilos 11


Πηγή : https://www.in2life.gr/features/faces/face/630951/o-pshloteros-anthropos-poy-ezhse-pote-kai-h-istoria-toy.html

 • Ecofos

  Η ecofos είναι η συνέχεια της Barq & Fos.Είναι ελληνική εταιρεία Εμπορίας & Μεταπώλησης Ενέργειας. Το νέο δίκτυο μεταπωλητών ενέργειας της ΖΕΝΙΘ Read More
 • Terra Petrol

  Η TERRA PETROL ιδρύθηκε το 1989 στην Αθήνα και σταδιακά κατέλαβε μια από τις πρώτες θέσεις στον τομέα της χονδρικής Read More
 • Dimco

    Η DIMCO εί­ναι εται­ρία και εμπο­ρεύ­ε­ται εξει­δι­κευ­μέ­να προ­ϊ­ό­ντα σχε­τι­κά με τη συ­ντή­ρη­ση και την επί­λυ­ση προ­βλη­μά­των στα συ­στή­μα­τα Θέρ­μαν­σης, Read More
 • Προ­σφο­ρές Στα­θε­ρής - Κι­νη­τής τη­λε­φω­νί­ας

  Αντα­γω­νι­στι­κές προ­σφο­ρές πα­κέ­των κι­νη­τής και στα­θε­ρής τη­λε­φω­νί­ας μέ­σω του Συ­νε­ται­ρι­σμού μας  Απο­κτή­στε τα ιδιαι­τέ­ρως επω­φε­λή πα­κέ­τα τη­λε­πι­κοι­νω­νιών, που εξα­σφά­λι­σε ο Read More
 • 1
 • 2