Να σας συστήσουμε τον RobertWadlow, το ύψος του οποίου άγγιζε κάποτε τα 2,72 μέτρα. Οι φωτογραφίες του είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

 Στις 22 Φεβρουαρίου του 1918, γεννήθηκε ένα υγιέστατο αγοράκι ονόματι Robert Wadlow.

Το όνομά του δεν θα το ήξερε μάλλον κανείς σήμερα, αν ο Robert, εξαιτίας μιας υπερδραστήριας υπόφυσης στον εγκέφαλό του, δεν είχε γίνει ο ψηλότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ.

psilos 2

Σε ηλικία 5 ετών, ο Robert φορούσε ρούχα 17χρονου, καθώς το ύψος του άγγιζε το 1,63. Τρία μόλις χρόνια αργότερα, είχε ξεπεράσει σε ύψος τον πατέρα του, φτάνοντας το δυσθεώρητο 1,87 −και ζυγίζοντας 90 κιλά.

 pislos 3

Οι γονείς του προσπάθησαν να κάνουν τη ζωή του Robert όσο πιο φυσιολογική γινόταν, παρά το γεγονός ότι χρειάζονταν προσπάθειες και προσαρμογές για να κάνει τα πράγματα που ήθελε. Όταν, για παράδειγμα, στα 13 του χρόνια έγινε ο ψηλότερος πρόσκοπος του πλανήτη, η στολή του χρειάστηκε να φτιαχτεί κατά παραγγελία και να πληρωθεί ανάλογα −το ίδιο και η σκηνή του, και το sleepingbag του.

 psilos 4

Ο Robert έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους στα 18 του, φτάνοντας το 2,53. Υπέφερε, όμως, από αδυναμία και συχνά παραπονιόταν ότι δεν ένιωθε τα πόδια του. Χρειάστηκε λάμες και μπαστούνι για να περπατά σωστά. Το 1940, μία από τις λάμες προκάλεσε μόλυνση στον αστράγαλό του, η οποία επέφερε τελικά τον θάνατό του, σε ηλικία 22 ετών. Λίγες μέρες πριν πεθάνει, οι γιατροί είχαν μετρήσει το ύψος του στα 2,72 μέτρα.

psilos 5Πρόσφατα, οι φωτογραφίες του RobertWadlow είδαν το φως της δημοσιότητας, και κάνουν τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου.

 

 psilos 6

 

 psilos 7

 

 psilos 8

psilos 9

psilos 10

psilos 11


Πηγή : https://www.in2life.gr/features/faces/face/630951/o-pshloteros-anthropos-poy-ezhse-pote-kai-h-istoria-toy.html

  • 1
  • 2
  • 3