Άγριο Πούμα Δε Μπορούσε Να Επιβιώσει Στη Φύση Και Έγινε Το Πιο Τρυφερό Κατοικίδιο.

Η Mariya και ο Aleksandr Dmitriev είναι ένα ζευγάρι από την πόλη Pensa της Ρωσίας που το προηγούμενο καλοκαίρι αποφάσισε να υιοθετήσει τον Μέσι, ένα πούμα που τότε ήταν 8 μηνών, από τον ζωολογικό κήπο του Saransk, με βάση το boredpanda.

Ο Μέσι ήταν ένα από τα τρία μικρά που γεννήθηκαν στο ζωολογικό κήπο.

Τα άλλα δύο ήταν ο Suarez και ο Neymar, που πήραν το όνομά τους επίσης από διάσημους παίκτες ποδοσφαίρου για να τιμήσουν τη ρωσική πόλη που φιλοξένησε τέσσερις αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το πούμα πωλήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Saransk όταν ήταν τριών μηνών και υπέφερε από προβλήματα υγείας. Οι Dmitriev απευθύνθηκαν στον ζωολογικό κήπο και ρώτησαν αν μπορούσαν να τον υιοθετήσουν.
zoa2

Το ζευγάρι αγαπάει πολύ τις γάτες ωστόσο ποτέ δεν είχαν σκεφτεί πως θα μπορούσαν να αποκτήσουν μια τόσο μεγάλη.
Γι’ αυτό τους ήρθε σαν μεγάλη έκπληξη όταν έμαθαν ότι θα μπορούσαν να πάρουν τον Μέσι μαζί τους στο σπίτι.
Ως άγριο ζώο χρειάζεται έξτρα προσοχή και φροντίδα
«Κανείς δεν το είχε πάει βόλτα. Εμείς τον πηγαίνουμε δυο φορές τη μέρα. Σε όλα φέρεται κανονικά, σαν σκύλος. Είναι τρυφερός και πολύ φιλικός», αναφέρει ο Sasha
Βρήκαν μάλιστα και έναν εκπαιδευτή σκύλων που του έμαθε κάποιες βασικές εντολές.
Τους έπεισε με τη συμπεριφορά του ότι είναι κανονικό μέλος της οικογένειάς και ότι δεν θα βλάψει ποτέ κανέναν. Είναι πολύ ευγενικός και του αρέσει να έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους
O Μέσι έχει και λογαριασμό στο Instagram με 550.000 followers και άλλους 170.000 στο κανάλι του στο YouTube, που παρακολουθούν την καθημερινότητά του.
Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την απόφαση των Dmitriev να έχουν ένα άγριο ζώο στο σπίτι τους και πιστεύουν ότι ο Μέσι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος στο φυσικό του περιβάλλον.
Αλλά το ζευγάρι πιστεύει ότι δεν θα επιβιώσει μαζί με άλλα ζώα, καθώς δεν έχει ζήσει ποτέ μόνος του στην άγρια φύση. «Φυσικά είναι αρκετά επικίνδυνο να έχεις μια τόσο μεγάλη γάτα στο σπίτι, αλλά ο Μέσι είναι ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο ζώο», λένε.

 

  • 1
  • 2
  • 3